Orsa Besparingsskog

Fiske

Följande sjöar upplåtes för fiske, Silesinlampi och Abborrsjön. Det vanliga fiskekortet gäller även för dessa sjöar.

Nu är det fisk isatt i Put and Take tjärnen Oravalampi.
 


Orsa Besparingsskogs fiskevårdsområdesförening bildades 1992. Området är beläget inom Orsa finnmark -
nordens sydligaste vildmark, i det NÖ hörnet av Dalarna. 2/3 delar ligger inom Ljusdals kommun i Gävleborgs län och resten ligger inom Orsa kommun i Dalarnas län.

Totalt finns drygt 11 mil med strömmande vatten. Störst är Oreälven som sammanlagt har 12 större biflöden. Allt vatten ingår i Dalälvens vattensystem.

Fiskekorts kategorier: A = Dagkort. B= Veckokort. C= Årskort. D= Ortskort mantalsskrivna i Orsa och Ljusdalskommuner. E= Delägare av fastiheter med jordtal samt anställda vid Orsa Besparingsskog, gäller även maka/make. C,D och E gäller kalenderår.

Klicka på kartan för att ladda hem
 
 

Inom området finns ett 100-tal sjöar och tjärnar med en areal av ca 1500 ha. Vid 20 av dessa sjöar finns det utplacerade vindskydd, bryggor samt toaletter.

Det finns även stugor att hyra, de flesta i direkt anslutning till fiskevattnen. För fiske i strömmande vatten finns det främst fem större vattendrag med en längd av ca 75 km. Till detta kommer en mängd mindre bäckar med spännande mete.

Förutom fiske erbjuder området rika tillfällen till kultur- och naturupplevelser. Det finns bl.a. fem stora naturreservat med urskogsliknande karaktär. Om Du undrar över alla finsk-klingande namn på kartorna så härrör dessa från den finska kolonisationen på 1600-talet.Finnbyarna utgör idag ett pittoreskt inslag i lanskapsbilden som minner om en svunnen epok.

fiskekortspriser_2017_doc.pdf     

Nu kan du lösa ditt fiskekort via internet - KLICKA HÄR

Broschyr över fisket 1.56 Mb
Ladda hem förstora & studera!

 

Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer